România se bazează pe energia nucleară pentru reducerea emisiilor și pentru a garanta securitatea energetică (Klaus Iohannis, la COP28)

Președintele Klaus Iohannis a declarat, cu puțin timp în urmă, la summitul climatic de la Dubai, că România își propune să elimine emisiile nete printr-o strategie care prevede un mix energetic bazat pe surse regenerabile și energie nucleară. Potrivit președintelui, România consideră energia nucleară drept o sursă stabilă de energie și își propune să devină lider regional în operare și implementare.
Klaus Iohannis: Ne angajăm să finalizăm două unități noi la Centrala Nuclearoelectrică de la Cernavodă și să construim reactoare modulare mici în România. Aceasta este o nouă tehnologie la care colaborăm cu prietenii noștri din Statele Unite. România vrea, de asemenea, să devină un lider în regiune în implementarea energiei nucleare. România recunoaște energia nucleară ca o sursă stabilă de energie care contribuie la securitatea energetică și de carbonizare./RADOR RADIO ROMÂNIA/eradu