SE LANSEAZĂ ABONAMENTELE ȘI BILETELE LA SALA RADIO, PENTRU NOUL AN

Dacă printre dorințele pe care vi le stabiliți pentru Noul An se numără mai multe momente de relaxare și seri petrecute cu cei dragi ascultând muzică bună, atunci o idee perfectă ar fi noile abonamente sau bilete la Sala Radio, pentru concertele din perioada ianuarie-martie 2024!

Stagiunea cu numărul 95 va continua în Noul An pe scena radioului public cu evenimente speciale. Ne vom aminti de cântecele celebrei Natalie Cole în primul concert de jazz al Big Band-ului Radio din 2024. De asemenea, concertul din 17 ianuarie prezentat de Orchestra de Cameră Radio îl va readuce pe scenă pe violonistul Alexandru Tomescu, ce va interpreta Mozart:  Concertul nr. 2 pentru vioară şi orchestră.

Vineri, pe 19 ianuarie 2024, aveți ocazia să o aplaudați la Sala Radio – într-un concert superb Mozart/Beethoven – pe dirijoarea Katharina Wincor (Austria), care a atras atenția internațională ca dirijor asistent al cunoscutei orchestre americane Dallas Symphony Orchestra și, ulterior, a colaborat cu ansambluri ca Deutsches Symphonie-Orchester Berlin, Seattle Symphony, Vancouver Symphony. Prezentat de Orchestra Națională Radio, evenimentul îl va avea ca invitat special și pe pianistul român stabilit la Londra Mihai Ritivoiu, care va interpreta celebrul Concert nr. 5 pentru pian și orchestră de Beethoven –supranumit Imperialul.

Abonamentele pentru perioada ianuarie-martie 2024 vor fi disponibile în perioada 7-13 decembrie 2023. Biletele individuale vor fi puse în vânzare începând din data de joi, 14 decembrie 2023.

Printre invitații speciali din țară și din străinătate pe care îi veți aplauda pe scena Sălii Radio în primele luni ale anului 2024 se numără artiști care și-au construit o carieră frumoasă pe marile scene ale lumii: dirijorii CHRISTOPHER WARREN-GREEN, JOHN AXELROD, CRISTIAN MANDEAL, JESSICA COTTIS, FRÉDÉRIC CHASLIN, pianiștii MIHAI RITIVOIU și ADELA LICULESCU,  violoniștii DAVID GRIMAL, LIVIU PRUNARU, VALENTIN ȘERBAN, IOANA CRISTINA GOICEA. De asemenea, veți avea prilejul reîntâlnirii cu apreciații soliști ai Orchestrelor și Corurilor Radio România: violonistul ALEXANDRU TOMESCU, pianistul HORIA MIHAIL și violoncelistul RĂZVAN SUMA.

Pe lângă concertele simfonice și camerale propuse de Orchestra Națională Radio și Orchestra de Cameră Radio, spectatorii se vor bucura și de seri cu muzică de operă: o gală de operă (26 ianuarie) cu selecțiuni din Verdi, Puccini, Massenet, Gounod, Donizetti ș.a. – a cărei invitată specială este soprana Cristina Păsăroiu – și o seară Puccini (23 februarie), ce marchează 100 de ani de la trecerea în neființă a compozitorului italian.

Sub bagheta dirijoarei SIMONA STRUNGARU, Big Band-ul Radio va reveni pe scena Sălii Radio cu frumoase seri de jazz și Orchestra de Muzică Populară Radio va oferi publicului concerte de folclor, cum ar fi evenimentul devenit tradițional Dragobetele sărută fetele. Corul Academic Radio și Corul de Copii Radio vor fi, de asemenea, aplaudate pe scena Sălii Radio.

În perioada 7-13 decembrie 2023 vor fi disponibile la vânzare abonamentele pentru perioada ianuarie-martie 2024. Cele două formule de abonament vor cuprinde concertele Orchestrei Naționale Radio, respectiv pe cele ale Orchestrei de Cameră Radio. Pentru a vedea care sunt evenimentele din stagiune la care sunt valabile abonamentele, va rugăm să consultați secțiunea  „Program concerte” de pe site-ul www.orchestreradio.ro.

Biletele individuale pentru toate concertele Orchestrelor şi Corurilor Radio vor deveni disponibile DUPĂ vânzarea abonamentelor, începând cu data de joi, 14 decembrie 2023.

Preţuri abonament pentru concertele ORCHESTREI NAŢIONALE RADIO (perioada ianuarie – martie 2024):

Abonamente de acces
– categoria I – 612 lei
– categoria a II-a – 490 lei
– categoria a III-a – 367 lei

Abonamente cu valoare redusă (pensionari, elevi, studenţi)
– categoria I redus – 367 lei
– categoria a II-a redus –294 lei

Preţuri abonament pentru concertele ORCHESTREI DE CAMERĂ  RADIO (perioada ianuarie – martie 2024):

– Abonamente de acces:
– categoria I – 300 lei
– categoria a II-a – 240 lei
– categoria a III-a – 180 lei

– Abonamente cu valoare redusă (pensionari, elevi, studenţi)
– categoria I redus – 180 lei
– categoria a II-a redus – 144 lei

Pentru detalii puteţi contacta casa de bilete telefonic: 021. 314.68.00.

Pentru programul casei de bilete, vă rugăm să consultați site-ul oficial www.orchestreradio.ro – secțiunea Bilete.

Biletele și abonamentele sunt disponibile și în sistem online – pe entertix.ro și myticket.ro – şi în librăriile Cărtureşti.

Abonamentele cu preţ redus se pot achiziţiona numai de la casa de bilete a Sălii Radio, pe baza unei copii a talonului de pensie şi a cărţii de identitate.

RADOR – 5 decembrie