Avertizare privind riscul atacurilor teroriste în UE, pe timpul sărbătorilor de iarnă

Realizator: Cristian Bâcâin – Comisarul european pentru afaceri interne, Ylva Johansson, a avertizat asupra riscului crescut de atacuri teroriste în Uniunea Europeană pe timpul sărbătorilor de iarnă, din cauza conflictului din Orientul Mijlociu, fără să precizeze dacă există informații specifice. Ea a spus că Uniunea alocă încă 30 de milioane de euro pentru măsuri suplimentare de securitate.
Ylva Johansson: Odată cu războiul dintre Israel și Hamas, dar și odată cu polarizarea provocată de acest conflict chiar în interiorul Uniunii Europene, consider că riscul atacurilor teroriste a crescut în preajma sărbătorilor de iarnă. Am văzut recent astfel de atacuri în Paris, am văzut altele și mai devreme.
Realizator: Avertismente similare au venit și din partea ministrului german de interne, care a declarat că Uniunea Europeană trebuie să supravegheze atent amenințările și propaganda, deoarece există un risc de radicalizare a agresorilor islamiști violenți. Potrivit Reuters, trei persoane au fost reținute recent în Germania sub bănuiala că plănuiau atacuri la târgurile de crăciun din Leverkusen și Hanovra./RADOR RADIO ROMÂNIA/lcoman/asalar

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (6 decembrie)