Lansare de carte: Antonio Momoc, decan FJSC, Comunicare politică și Internet. Populism și criza Democrației Liberale

Antonio Momoc, decanul Facultății de Jurnalism din București, lansează cartea Comunicare politică și Internet. Populism și criza Democrației Liberale la Editura Tritonic din București.
Cartea este rezultatul proiectului său de cercetare The Role of Alternative Media in Contemporary Democracies
finanțat de Comisia Fulbright și Institute of International Education, așa cum povestește Antonio Momoc pe blogul său: www.antoniomomoc.ro. Între 10 februarie – 10 mai 2022, conf. univ. dr. Antonio Momoc a fost bursier Fulbright Visiting Scholar Program la Ohio University, E. W. Scripps College of Communication, School of Journalism unde a realizat zeci de interviuri de cercetare cu jurnaliști și profesori din mediul academic american despre modelul presei alternative și rolul jurnalismului în societățile dmocratice în contextul transformărilor digitale actuale.

Cartea abordează în capitolele sale situația democrației din România și din lume și ascensiunea populismului: Campanii electorale și internet; Comunicare electorală și inteligență artificială; Comunicare politică și democrație liberală; Consumul de internet și televiziune înainte și după pandemie; Populism: discurs sau ideologie; Dezinformare 2.0: fake news și false news; Trolli și război informațional; Propaganda online, conspirații și discursul urii; Criza jurnalismului tradițional; Modelul media alternative.

Conducerea Facultății de Jurnalism și studenți ai FJSC și-au anunțat prezența la lansarea cărții. La eveniment vor lua cuvântul: conf. univ. dr. Romina Surugiu, prodecan FJSC-UB; conf. univ. dr. Emilian Mihailov, director al Centrului de Cercetare în Etică Aplicată de la Facultatea de Filosofie a Universității din București; specialistul în comunicare digitală, Sorin Tudor, colaborator al Facultății de Jurnalism din București.

Grupul Editorial Tritonic organizează evenimentul de lansare a cărții marți, 12 decembrie 2023, la ora 18:30, la AM Social Space. Intrarea este liberă.