Sibienii vor putea vizita, de anul viitor, gratuit, Muzeul Naţional Brukenthal, în prima zi de joi a fiecărei luni

Sibienii vor putea vizita, de anul viitor, gratuit, Muzeul Naţional Brukenthal, în prima zi de joi a fiecărei luni. Corespondenta Radio România Actualități, Carmen Vulcan, are detalii.

Reporter: Până acum, doar pensionarii beneficiau o zi pe lună de acces gratuit în toate cele șase instituții din cadrul Muzeul Naţional Brukenthal. După succesul de care s-a bucurat această măsură, conducerea muzeului a hotărât să extindă facilitatea pentru toți cei care locuiesc în municipiul Sibiu, indiferent că au domiciliul stabil sau doar viza de flotant.

Managerul interimar al Muzeul Naţional Brukenthal, Alexandru Chituță: De anul viitor, prima joi din fiecare lună va fi intrare gratuită pentru toți sibienii, pe bază de buletin. Muzeul Naţional Brukenthal înseamnă și Muzeul de Istorie, și Muzeul de Istorie Naturală, și Muzeul de Istorie a Farmaciei, și Muzeul de Artă Contemporană, și Muzeul Cinegetic.

Reporter: La ora actuală, cel mai scump bilet de intrare este la Galeria de Artă Europeană și Artă Românească din Palatul Brukenthal, care costă 50 lei pentru adulți. Muzeul Sibian va menține în continuare facilități de acces gratuit pentru toți vizitatorii, cu ocazia unor zile speciale, cum ar fi: Noaptea Muzeelor, de Ziua Națională 1 Decembrie, în 25 februarie, ziua în care a fost inaugurat Muzeul Brukenthal,în anul 1817, sau pe 1 iunie, Ziua internațională a Copilului./lalexandrescu/cpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 9 decembrie