Ședința de plen a Senatului a fost perturbată din cauza fumului care a pătruns în sală

Realizator: Mira Gomboș – Ședința de plen a Senatului a fost perturbată astăzi după-amiază din cauza fumului care a pătruns în sală, antrenat de un ventilator. Ușile și ferestrele au fost deschise, dar sala nu a fost evacuată, iar lucrările plenului au continuat până la finalizarea ordinii de zi. Inițial s-a bănuit că ar fi vorba de un incendiu, după cum a anunțat președintele de ședință, senatorul Sorin Cîmpeanu.
Sorin Cîmpeanu: Pe parcursul lucrărilor a fost un mic incendiu care a fost stins, este sub control, dar pompierii apelează la înțelegerea noastră pentru a decala ora de începere a ședinței de plen cu o jumătate de oră. Asta pentru a avea timp să se aerisească, să nu avem acest disconfort generat de fum.
Realizator: Potrivit celor aflați în sala de plen la momentul respectiv, au fost chemați pompierii din cadrul Palatului Parlamentului, care au verificat cupola clădirii unde se fac reparații și au dat asigurări că nu există niciun pericol.
Ștefan Pălărie, senator: Eram în sesiunea de declarații politice. Erau puțini membri parlamentari prezenţi, când deodată a început să se ridice în sală un fum. Au deschis toate geamurile, nu se mai putea sta aici, începeau să usture ochii./RADOR RADIO ROMÂNIA/rpatulea/asalar

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI (12 decembrie)