Biletele pentru transportul în comun de suprafaţă din Bucureşti şi biletele unice de călătorie STB-Metrorex nu se vor scumpi

Biletele pentru transportul în comun de suprafaţă din Bucureşti şi biletele unice de călătorie STB-Metrorex nu se vor scumpi, a dat asigurări viceprimarul Capitalei, Stelian Bujduveanu.

Precizarea acestuia vine după ce, la începutul săptămânii, Ministerul Transporturilor a majorat cu aproape 9% preţul biletelor la trenurile CFR Călători şi la operatorii privaţi. Viceprimarul Bucureştiului a ţinut să precizeze că anul acesta numărul călătorilor pe traseele STB a crescut cu 25% faţă de 2022:

Stelian Bujduveanu: Nu. Din punctul nostru de vedere, nu tariful de 3 lei şi 5 lei comun metrou cu transport în comun, un tichet unic la nivelul Municipiului București este un tarif rezonabil, iar cu timpul și s-a văzut în cifrele pe care le colectăm că transportul în comun a simțit o creștere în utilizatorii lui. Ne ducem în 25% la finalul anului. Până nu avem un buget național, nu putem discuta despre o proiecție bugetară la nivel local. Referitor la creșterea tarifelor, această decizie n-a fost discutată și nici nu cred că se ia în calcul. Evident, o asemenea decizie trebuie să fie asumată politic.

Realizator: Primăria Capitalei a inaugurat, astăzi, o bandă specială pentru autobuzele STB pe Şoseaua Kiseleff – Bulevardul Regele Mihai I care reduce semnificativ timpul de aşteptare la semafor pentru transportul în comun, transmite reporterul RRA, Alex Lancuzov./lalexandrescu/schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 13 decembrie