Castelul de la Săvârșin, din județul Arad, găzduiește, în premieră, un târg regal de Crăciun

Castelul de la Săvârșin, din județul Arad, găzduiește în acest sfârșit de săptămână, în premieră, un târg regal de Crăciun.

Sunt prezenţi producătorii locali de preparate culinare tradițione, îmbrăcăminte și decorațiuni din zona Transilvaniei și a Banatului, iar colindătorii vin din toate colțurile țării. La deschidere a fost prezentă și Principesa Margareta, custude al Coroanei României.

Principesa Margareta: O mare mândrie, fericire și e bine pentru că este ceva spiritual și nu uităm foarte des că este…, Crăciunul a devenit prea comercial. Deci pentru asta ne bucurăm – că putem să avem aici oameni de valoare, biserica și tot ce este tradițional și cultural. Mare bucurie pentru noi. Le urez un an bun, ştiu că a fost dificil, dar s-au întâmplat lucruri foarte frumoase în acest an. Sunt foarte mândră de ce s-a realizat.

Realizator: Corespondentul RRA Ioan Suciu precizează că în aceleași zile sunt deschise publicului și Muzeul Regal al Automobilului, Magazinul de Suveniruri și Atelierul Auto al Regelui Mihai./schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 15 decembrie