A fost finalizat un proiect de creștere a gradului de siguranță pe Aeroportul Internațional „George Enescu” din Bacău

Realizator: Laurențiu Văduva – Autoritățile din Bacău au finalizat cu succes un proiect în valoare de 14 milioane de euro, finanțat din fonduri europene, prin care a fost crescut gradul de securitate și siguranță a călătorilor de pe Aeroportul Internațional „George Enescu”. Mai multe aflăm de la corespondentul RRA Gabriel Pop.
Reporter: Finalizarea proiectului înseamnă un grad sporit de siguranță pentru pasageri și operatori.
Radu Bezniuc, managerul Aeroportului Internațional „George Enescu”: Sistemul a fost gândit tocmai ca să asigure continuitatea operării, respectiv să poată ateriza în condiții de vizibilitate redusă aeronavele care vin și pleacă de pe aeroportul din Bacău. Cu alte cuvinte, să ne asigurăm că pasagerii nu vor fi atât de vulnerabili la tot ce înseamnă condițiile meteo.
Reporter: Administrația județeană vrea să investească în continuare în aeroportul băcăuan, după cum ne-a declarat Valentin Ivancea, președintele Consiliul Județean Bacău.
Valentin Ivancea: Noi vrem să stabilizăm și să creștem numărul de pasageri față de anul ăsta, să ajungem undeva la 560.000 de pasageri la finalul anului următor, pe de o parte. Pe de altă parte, ne dorim să construim un centru logistic, încât să avem o conectivitate cât mai bună rutieră.
Realizator: Odată cu finalizarea proiectului, cei trei operatori aerieni cu activitate pe aeroportul din Bacău spun că vor putea să își diversifice oferta de curse externe./RADOR RADIO ROMÂNIA/abranescu/asalar

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 17 decembrie)