DEVELOPING TELECOMS: Orange își întărește poziția în România

Grupul Orange și-a întărit poziția în România, semnând un acord cu guvernul în vederea formării unui operator comun de telefonie fixă și mobilă.

Într-o declarație, Orange afirmă că acordul a fost convenit cu Ministerul român al Cercetării, Inovației și Digitalizării, un acord potrivit căruia, în vederea continuării operațiunilor sale, Orange Romania SA (ORO) va fuziona cu Orange Romania Communications SA (OROC).

Acordul survine după ce, în septembrie 2021, Orange a achiziționat 54% din acțiunile OROC, care ulterior aparținuseră companiei Telekom Romania Communications. Potrivit noului acord, Orange va deține 80% din acțiunile noului operator, guvernului urmând să îi revină un procent de 20%.

Orange a susținut că sucursala sa din România este cel mai important operator din țară, cu venituri care, în anul 2022, au atins 1,2 miliarde euro. ORC se consideră drept unul dintre cei mai importanți furnizori de telefonie fixă din România, cu venituri care, în 2022, atingeau 513 milioane euro..

Mari-Noelle Jego-Laveissiere, vicepreședinte exectuvi al companiei Orange în Europa, a făcut următoareaa declarație: “Ziua de azi este una foarte importantă pentru Orange România și pentru Orange Romania Communications, iar semnarea acestui acord ne va întări poziția pe piața românească, aducându-ne pe punctul de a deveni un operator total de telecomunicații pentru clienții noștri locali și pentru cei din lumea afacerilor”.

Julien Ducarroz, directorul general al companiei Orange Romania, a adăugat: “Suntem într-adevăr bucuroși să anunțăm încheierea unui acord de o atât de mare importanță strategică pentru Orange Romania, acesta reprezentând un moment crucial în istoria companiei, confirmând totodată încrederea Ministerului Cercetării, Inovației și Digitalizării în ambițiile noastre strategice, în proiect și în echipa noastră. Acum, prin forțe reunite, ne vom accelera drumul spre atingerea obiectivului nostru comun – acela de a deveni cea dintâi opțiune pentru serviciile de telefonie fixă și mobilă din România”.

https://developingtelecoms.com/telecom-business/operator-news/16024-orange-strengthens-in-romania.html

Articol de Manny Pham

Traducerea: Alexandru Danga

DEVELOPING TELECOMS (Marea Britanie) – 9 ianuarie