Preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, în vizită la Timişoara şi la Săvârşin

Republica Moldova se așteaptă ca Rusia să își intensifice planurile de destabilizare a țării în această primăvară, a afirmat, la Timișoara, președinta Maia Sandu.

Ea a primit azi distincția „Timișoara pentru valori europene”, instituită anul trecut de municipalitatea orașului de pe Bega. Cu acest prilej, Maia Sandu a amintit că țara sa își va urma parcursul european, indiferent de acțiunile Kremlinului, care însă nu trebuie ignorate.

Maia Sandu: Noi suntem conștienți de aceste riscuri și bineînțeles că întreprindem toate acțiunile pentru ca să nu permitem aceste destabilizări. Le vorbim cetățenilor și le comunicăm despre aceste riscuri, așa cum am făcut și anul trecut, atunci când intenția Rusiei era să răstoarne guvernul și împreună cu cetățenii, împreună cu instituțiile statului reușim să ne protejăm de aceste riscuri. Dar avem încă de lucru, există încă vulnerabilități, trebuie în continuare să construim instituții puternice și, bineînțeles, contăm pe sprijinul României, contăm pe sprijinul comunității internaționale, pentru că fără acest sprijin nu putem face față acestor riscuri.

Realizator: În această după-amiază, președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, este oaspetele Majestății sale Margareta, Custodele Coroanei, la Castelul Regal de la Săvârșin./geftene/gpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 13 ianuarie