Se circulă în condiții de iarnă pe majoritatea drumurilor din țară

Realizator: Mihaela Mihai – Ninsorile vor continua și în următoarele ore, dar precipitațiile sunt în diminuare. Se circulă în condiții de iarnă pe majoritatea drumurilor din țară, iar autoritățile acționează cu utilaje de deszăpezire și materiale antiderapante pentru curățarea sectoarelor afectate de ninsori. Care este situația traficului la această oră aflăm de la comisarul șef de poliție Ramona Tudor, de la Centrul Infotrafic.
Ramona Tudor: La această oră nu sunt semnalate drumuri naționale sau autostrăzi cu circulația închisă sau cu restricții de tonaj, ca urmare a condițiilor meteorologice nefavorabile. Ninge ușor în continuare, în special în zona de sud a țării, de asemenea și pe autostrăzile A1 București-Pitești, A2 București-Constanța, A3 București-Ploiești și Drumul Național 1 Ploiești-Brașov, însă aria precipitațiilor și intensitatea acestora s-au diminuat. Le recomandăm în continuare șoferilor să se intereseze cu privire la condițiile de trafic, să-și echipeze autovehiculele cu anvelope de iarnă, să reducă viteza atunci când rulează pe un carosabil acoperit cu zăpadă, folosind frâna de motor pentru reducerea vitezei și să nu bruscheze comenzile autovehiculului.
Realizator: Administrația Națională de Meteorologie anunță că în următoarele ore temperaturile vor scădea brusc în majoritatea zonelor. O informare în acest sens este în vigoare până la ora 17:00. Potrivit meteorologilor, de duminică vremea se va îmbunătăți./RADOR RADIO ROMÂNIA/abranescu/ilapadat

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 20 ianuarie)