Premierul Vietnamului, Phạm Minh Chính, se află zilele acestea în vizită la Bucureşti

„România și Vietnamul au o relație de prietenie și cooperare tradițională foarte bună de aproape 75 de ani, care continuă să se dezvolte pozitiv, România fiind una dintre primele țări care a recunoscut Vienamul”. Declarația aparține premierului Phạm Minh Chính, aflat în vizită la București zilele acestea. El cunoaște foarte bine țara noastră, întrucât în anii ’80 a absolvit Facultatea de Construcții din capitală și a lucrat apoi patru ani la Ambasada Vietnamului din București, motive pentru care vorbește perfect limba română. Astăzi după-amiază, Phạm Minh Chính se va întâlni cu președintele Klaus Iohannis și cu președinții celor două Camere ale Parlamentului, iar în prima parte a zilei cu omologul său, Marcel Ciolacu. Detalii ne oferă Petruța Obrejan.

Reporter: Vizita premierului Phạm Minh Chính la București marchează mai mult de șapte decenii de relații diplomatice între România și Vietnam. El se va întâlni în această dimineață, în jurul orei 9:30, cu omologul său, Marcel Ciolacu. La Palatul Victoria va avea loc ulterior o întrevedere tête-à-tête, urmată de discuții în plenul celor două delegații și, de asemenea, vor semnate, în cadrul unei ceremonii, mai multe documente bilaterale, pentru ca la ora 11:20 cei doi premieri să susțină declaraţii de presă comune.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin: Este prima vizită oficială pe care o primește executivul curent la Palatul Victoria. Luni, la un nivel de vizită oficială, cu protocolul aferent, vom fi gazdele vizitei unei delegații conduse de prim-ministrul vietnamez, Phạm Minh Chính.

Reporter: Tot astăzi va fi organizat și un forum economic, moment important pentru aprofundarea cooperării economice între București și Hanoi. Nu vor fi uitate nici aspectele ce țin de colaborarea româno-vietnameză în cadrul Organizației Națiunilor Unite, Organizației Internaționale a Francofoniei sau în cadrul formatului Asia-Europa Meeting./RADOR RADIO ROMÂNIA//lalexandrescu/schelaru