România va rămâne o voce puternică în sprijinul adoptării unor noi soluţii menite să consolideze securitatea internă a Uniunii (Klaus Iohannis)

România va rămâne o voce puternică în sprijinul adoptării unor noi soluţii menite să consolideze securitatea internă a Uniunii, inclusiv prin întărirea spaţiului de liberă circulaţie Schengen – afirmă preşedintele Klaus Iohannis. El şi-a exprimat speranţa că România îşi va putea spori curând contribuţia ca stat membru Schengen, inclusiv prin aderarea cu frontierele terestre.

Klaus Iohannis: Trebuie să lucrăm pe mai departe pentru a construi împreună o Europă unită și coezivă, care caută soluții echitabile, într-un spirit de solidaritate și respect. Îmi exprim speranța că România își va putea spori curând contribuția ca stat membru Schengen, inclusiv prin aderarea cu frontierele terestre, un prim pas pozitiv fiind decizia de aplicare a aquis-ului Schengen în România și Bulgaria, la frontierele aeriene și maritime, începând cu luna martie a acestui an.

Realizator: Declaraţia a fost făcută la întâlnirea anuală cu şefii misiunilor diplomatice acreditaţi în România – precizează redactorul RRA Amalia Bojescu./lalexandrescu/schelaru

RADOR RADIO ROMÂNIA – 23 ianuarie