Agricultorii francezi sunt deciși să-și continue protestele și amenință cu blocarea Parisului

Agricultorii francezi sunt deciși să-și continue protestele și amenință cu blocarea Parisului, întrucât nu sunt mulțumiți de concesiile pe care guvernul le-a anunțat în urmă cu două zile.

Reporter: În țară, multe dintre blocajele de pe autostrăzi au fost ridicate ieri și azi-dimineață, însă protestatarii continuă să opună rezistență în câteva puncte pe ruta Paris- Lyon-Marsilia, precum și în sud, pe autostrada ce face legătura cu Spania.

Pe de altă parte, agricultorii nemulțumiți din regiunea pariziană și departamentele limitrofe se pregătesc să asedieze capitala pe durată nedeterminată. Pregătirile de mobilizare regională vor începe din această seară, iar planul este ca, până mâine după-amiază, să blocheze toate axele rutiere de acces în Paris.

În încercarea de a explica mai mult măsurile decise vineri și de a calma tensiunile, premierul Gabriel Attal a plecat, din nou, astăzi, pe teren, în vizită la o fermă de legume din vestul Franței. Iar ministrul agriculturii a promis într-un interviu la postul public de radio că, săptămâna viitoare, guvernul va anunța noi măsuri pentru creșterea salariilor în sectorul agricol, printre cele mai mici pe economie./apostelnicu/aburtica

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 28 ianuarie