O delegaţie a FMI vine la Bucureşti pentru o nouă evaluare a situaţiei şi a perspectivelor economice

O delegaţie a Fondului Monetar Internaţional vine mâine la Bucureşti pentru o nouă evaluare a situaţiei şi a perspectivelor economice. Este vorba despre o misiune obişnuită pentru consultare, în baza relaţiei pe care România o are cu FMI.

Ministrul Economiei, Radu Oprea: Ne așteptăm ca de fiecare dată la un raport pe care de obicei îl fac cei de la FMI este o vizită normală, este în programul anual pe care-l au. Eu cred că este important că ceea ce am promis că vom fi cu 0,5 puncte procentuale mai scăzut deficitul bugetar anul trecut, ca și în legea bugetului de stat pe anul acesta sunt elemente importante. Ceea ce a spus premierul că în acest an nu vor crește taxe și impozite în România, de aceste lucruri vor trebui să țină cont toți partenerii noștri de dialog, inclusiv cei care verifică progresul pe care România îl are din perspectiva lor, cum este şi Fondul Monetar Internațional.

Realizator: În prezent, România nu are în derulare un acord de finanţare cu FMI, dar instituţia financiară evaluează anual evoluţia economiei. Aceste consultări constituie un exerciţiu de supraveghere obligatoriu pentru toate statele membre, notează reporterul Alina Stănuţă./schelaru

RADOR RADIO ROMÂNIA – 28 ianuarie