Statele Unite nu doresc o încetare cât mai urgentă a conflictului din Ucraina (Anatoli Antonov)

Ambasadorul Rusiei de la Washington, Anatoli Antonov, a subliniat că, ‘în schimbul recunoaşterii crimelor oribile comise de beneficiarii lor, Statele Unite le trimit noi arme mortale’. Livrarea în Ucraina de către Statele Unite a rachetelor GLSDB de înaltă precizie cu rază lungă de acțiune demonstrează faptul că Administrația americană nu dorește o încheiere rapidă a conflictului, a declarat miercuri ambasadorul Rusiei în Statele Unite, Anatoli Antonov, declaraţiile sale fiind postate pe canalul de Telegram al misiunii diplomatice ruse.

„Afirmaţiile iresponsabile ale oficialilor [din SUA] despre furnizarea de muniție sunt efectiv șocante. Confirmarea care a fost făcută publică astăzi, potrivit căreia un nou lot de muniție cu rază lungă de acţiune este gata să ajungă pe linia frontului, neagă, de fapt, orice asigurări date de Casa Albă cu privire la aspiraţia de a ajunge la o finalizare căt mai rapidă a conflictului. Dimpotrivă, acțiunile Administrației indică intenția sa de a prelungi agonia regimului de la Kiev. Chiar dacă aceasta înseamnă înregistrarea de noi victime, inclusiv în rândul populației civile din Rusia și din Ucraina”, a susţinut şeful misiunii diplomatice ruse din SUA.

El a catalogat drept ciudată ‘reacţia autorităților (americane, n.r.) la recentul atac terorist comis de criminalii ucraineni, care au doborât recent un Il-76 rusesc cu militari ai Forțelor Armate Ucrainene la bord, folosind arme americane – sistemul Patriot’. ‘În schimbul recunoaşterii crimelor oribile comise de beneficiarii lor, Statele Unite le trimit noi arme mortale. Drept urmare, nu prin vorbe, ci prin fapte incită marionetele lor la noi atrocități’, a conchis ambasadorul./vdraguta/gpodea

Agenţia de presă TASS – 1 februarie