Navalnîi le-a cerut susținătorilor săi să participe în cadrul alegerilor din Rusia la mitingul „La pranz, împotriva lui Putin”

Aleksei Navalnîi le-a cerut susținătorilor săi să participe la un miting intitulat „La prânz, împotriva lui Putin”, în timpul alegerilor din Rusia din luna martie. Acest miting se presupune a fi un miting de tip flashmob, în cadrul căruia vor fi lansate lampioane, după cum titrează publicaţia ‘Bumaga’, care a discutat cu iniţiatorul acestui miting, deputatul Maxim Reznik.

Publicaţia ‘Bumaga’, reaminteşte că, în luna ianuarie, Aleksei Navalnîi a lansat un apel către cetăţenii ruşi potrivit căruia, în ultima zi a alegerilor prezidențiale din Rusia, pe 17 martie, să se organizeze mitingul intitulat „La pranz, împotriva lui Putin” şi să se prezinte toţi concomitent, la ora 12:00, la secțiile de votare. Ideea a fost susținută de mulți opozanţi politici din Rusia, cum ar fi, de exemplu, Mihail Hodorkovski, Dmitri Gudkov, Iulia Galiamina și Ksenia Sobceak.

Autorul acestei iniţiative este fostul deputat al Adunării Legislative din Sankt Petersburg Maxim Reznik, care a părăsit Rusia, din cauza unor amenințări că i se va deschide un dosar penal şi persecuții. Publicația ‘Bumaga’ a discutat cu Reznik despre semnificația acestei acțiuni şi despre similitudinile acesteia cu flasmob-ul intitulat „Dragostea este mai puternică decât frica”, din 2021, despre posibilele consecințe politice și despre securitatea participanților. Cu permisiunea publicației ‘Bumaga’, Meduza a publicat integral acest interviu./vdraguta/gpodea

www.meduza.io – 6 februarie