Actrița Judith Godrèche a depus o plângere împotriva regizorului Benoît Jacquot

La începutul lunii ianuarie, actriţa franceză Judith Godrèche a vorbit pe rețelele de socializare pentru a denunța sprijinul de care se bucură în lumea celei de-a şaptea arte regizorul Benoît Jacquot, cu care a avut o relație în adolescență și care nu și-a ascuns niciodată atracția pentru actrițele foarte tinere. Judith Godrèche a declarat la France Inter că a depus o plângere împotriva regizorului Benoît Jacquot pentru „viol cu violenţă asupra unui minor sub 15 ani”. Se pare că plângerea a fost depusă marți. Informație confirmată și de cotidianul „Le Monde”. Actrița franceză, acum în vârstă de 51 de ani, discutase recent despre această relație de câțiva ani pe care a avut-o cu regizorul cu 25 de ani mai mare decât ea, în seria „Icoana cinematografiei franceze” pe casnalul Arte.
„Fetiţa din mine nu mai poate să tacă în legătură cu acest nume”, a explicat ea, într-o poveste postată pe Instagram, ștearsă înainte de a fi repusă în online luni, unde actriţa vorbește despre „control” și „perversiune”. „Numele lui este Benoît Jacquot. Încă le manipulează pe cele care şi-ar putea asocia numele cu al meu. Să mărturisească. El amenință că mă va da în judecată pentru defăimare”, a spus actrița în vârstă de 51 de ani, afirmând că regizorul este „stimat pentru perversitatea sa”.
Benoît Jacquot nu a dorit să comenteze aceste acuzații aduse de Judith Godrèche. (www.20minutes.fr – 7 februarie)/rcostea

RADOR RADIO ROMÂNIA (8 februarie)