BANKING NEWS: România deschide cutia Pandorei în Balcani – Permite desfășurarea unor puternice forțe NATO pe teritoriul ei

Aprobă staționarea și tranzitul Forței de răspuns a NATO pentru a desfășura operațiuni militare în 2024

Președintele României, Klaus Iohannis, a aprobat desfășurarea Forței de Răspuns a NATO în România pentru anul 2024, implicând țara sa, precum și întreaga regiune balcanică în planuri riscante de escaladare, cu privirea îndreptată spre… Rusia.

Concret, Iohannis a informat printr-o scrisoare Parlamentul că a aprobat intrarea, staționarea sau tranzitul pe teritoriul României a Forței de răspuns a NATO pentru pregătirea sau desfășurarea de operațiuni militare în 2024, potrivit agenției de presă de stat Agerpres.

„Mediul internațional devine din ce în ce mai puțin predictibil în contextul unor crize desfășurate în paralel în 2023. În contextul competiției strategice dintre marile puteri și al reevaluării abordărilor geopolitice în politica internațională, scala conflictelor la nivel regional și internațional a crescut”, astfel a explicat decizia respectivă demnitarul numărul unu în ierarhia de la București.

În plus, el a menționat că în contextul unei posibile crize de securitate cu posibile consecințe asupra independenței naționale și a suveranității României, NATO ar putea decide  în regim de urgență dislocarea Forțelor de Reacție ori de câte ori va considera necesar.

Scrisoarea va fi inclusă pe ordinea de zi a următoarei sesiuni plenare comune a Senatului și a Camerei Reprezentanților a Parlamentului.

https://www.bankingnews.gr/index.php?id=720454

Nota traducătorului: Site-ul bankingnews este inclus de factcheker Grecia în categoria site-urilor care propagă propagandă rusă (https://www.factchecker.gr/2023/12/09/ukraine-is-not-enlisting-teenagers/)

Traducerea: Carolina Ciulu

BANKING NEWS (Grecia) – 8 februarie 2024