Nu există milă pentru pedofili! (Viktor Orbán)

Nu există milă pentru infractorii pedofili! – a declarat joi, premierul Ungariei, Viktor Orbán, într-o înregistrare video postată pe pagina sa oficială de socializare, adăugând că, în numele Guvernului ungar, a înaintat o propunere de modificare a Constituţiei pentru a face imposibilă graţierea persoanei care este autoare a unei infracţiuni împotriva unui copil minor.
Prim-ministrul ungar a subliniat că există o dezbatere privind puterea de clemenţă prezidenţială, „dar nu este vorba de o chestiune de dispute juridice, ci de crearea unei situaţii clare, cu o decizie clară, fără echivoc”.
Premierul ungar a mai afirmat că şi el are cinci copii şi şase nepoţi şi, dacă nişte persoane s-ar atinge de ei, primul său gând ar fi „să îi despice în două sau să îi taie în bucăţi”.
Prim-ministrul ungar a declarat că trebuie creată o situaţie clară, astfel că, în numele Guvernului, a depus un amendament pentru modificarea Constituţiei care face imposibilă graţierea autorului unei infracţiuni împotriva unui copil minor. Este timpul să rezolvăm această problemă, a declarat Viktor Orbán./vblanka/ilapadat

(MTI – 9 februarie)