Putin consideră că relațiile cu Ucraina vor fi restabilite mai devreme sau mai târziu (fragment din interviul acordat lui Tucker Carlson)

RADOR RADIO ROMÂNIA (9 februarie) – Relațiile dintre popoarele Rusiei și Ucrainei vor fi restabilite, deși va dura mult timp, a declarat, fiind ferm convins de acest fapt președintele rus Vladimir Putin, în interviul acordat jurnalistului american Tucker Carlson.
„Această mobilizare interminabilă din Ucraina, isterie, probleme interne, toate astea… mai devreme sau mai târziu, în pofida tuturor, se va ajunge la o înțelegere. Și știți ceva? Poate să sune chiar cumva ciudat în situația actuală: în pofida tuturor problemelor existente, relațiile dintre popoare vor fi restabilite. Va dura mult timp, dar ele vor fi restabilite”, a mai susţinut el în interviul acordat jurnalistului american Tucker Carlson. Potrivit lui Putin, relațiile actuale dintre locuitorii Rusiei și Ucrainei reprezintă ”într-o anumită măsură un element al unui război civil’.
„Și absolut toţi din Occident consideră că luptele au separat pentru totdeauna o parte a poporului rus de cealaltă parte. Nu. Reunificarea va avea loc. Ea nici nu a dispărut”, a continuat președintele.
„De ce autoritățile ucrainene distrug Biserica Ortodoxă Rusă? Pentru că ea unește nu un teritoriu, ci suflete și nimeni nu va reuşi să o dezbine”, a adăugat Putin.

(www.interfax.ru – 9 februarie)/vdraguta/ilapadat