Reducerile practicate de hotelieri și agențiile de turism atrag tot mai mulţi români pe litoral

Tot mai mulți români își rezervă din timp vacanțe pentru sezonul estival în stațiunile de pe litoralul românesc, profitând de reducerile practicate de hotelieri și agențiile de turism în această perioadă.

Hotelurile deschise iarna au pregătit oferte atractive de extrasezon, iar în februarie nu lipsesc pachetele pentru turiștii care vor să petreacă la mare ziua Sfântului Valentin și Dragobetele.

Reporter: Sorin Cealera – Temperaturile ridicate din acest weekend, de până la 17-18° au determinat mulți români să dea o fugă la mare. Aproape toate cele 120 de camere ale unui hotel de patru stele din Mamaia sunt ocupate, iar rezervările merg bine pentru toată luna februarie.

Cristina Stamate, reprezentantul hotelului: Gradul de ocupare este ridicat. Ne ajută și faptul că avem SPA, pe lângă vremea frumoasă, avem chiar și un pachet dedicat lunii februarie, format din două nopți de cazare. Pe 14 februarie avem cină cu muzică live, un pachet solicitat și am decis că va fi valabil toată luna februarie.

Reporter: A crescut numărul românilor care își rezervă vacanță la mare pentru sezonul estival, profitând de ofertele avantajoase din programul ‘Înscrieri timpurii’, care a debutat la 1 octombrie și se va încheia luna aceasta.

Ștefan Necula, directorul celui mai mare tour operator de vacanțe pe litoralul românesc: Cifrele ne arată undeva la aproape 32% creștere față de aceeași perioadă a anului trecut. Față de tariful standard, reducerile pot ajunge până la 46%. Românii preferă tot mai mult hotelurile bine cotate, cu servicii incluse de masă, dar și cu piscine private sau locuri de joacă și activități pentru copii./geftene/csimion

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 11 februarie