Apelul coordonatorului CNCAV, Valeriu Gheorghiţă, la respectarea regulilor antiepidemice

Realizator: Nicoleta Turcu – Coordonatorul CNCAV, Valeriu Gheorghiţă, a primit astăzi cea de-a treia doză de ser anti-COVID. La ieşirea din sediul unităţii medicale, el a declarat că toate sistemele de sănătate, inclusiv cele mult mai performante decât cel din ţara noastră au fost depăşite în pandemie. Valeriu Gheorghiţă a făcut din nou un apel la solidaritate şi i-a rugat pe români să respecte regulile antiepidemice şi să se vaccineze, pentru a putea depăşi această perioadă critică:
Valeriu Gheorghiţă: Putem să creşterm numărul de paturi la ATI, putem să extindem capacitatea de internare, lupta nu va fi în felul acesta câştigată. Trebuie să limităm numărul de cazuri care apar zilnic. Varianta Delta are o capacitate extraordinară de a genera mii şi mii de cazuri noi în fiecare zi, pentru că avem sute de mii de persoane care n-au niciun grad de protecţie. Fiecare persoană care astăzi respectă regulile, care astăzi se vaccinează, va da posibilitatea altor bolnavi cu alte boli, să poată să fie internaţi în spitale, va elibera un loc la ATI, aşa încât, dragi români, aveţi încredere în noi, în medici, indiferent de situaţia pe care o avem astăzi în România.
Realizator: În ţara noastră s-au raportat ieri aproape 15 mii de noi îmbolnăviri şi peste 330 de decese asociate, cele mai multe de la izbucnirea pandemiei./lcoman/ilapadat

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 7 octombrie)