Peste 30.000 de oameni au participat, duminică, la tradiționala Bătălie a Portocalelor la Carnavalul de la Ivrea

Un cer înnorat și o temperatură blândă au adus în orașul italian Ivrea în jur de 35.000 de persoane duminică, 11 februarie, prima zi a Bătăliei Portocalelor, pentru un total de 17.168 de bilete vândute.
Un rezultat important pentru Ivrea, având în vedere condițiile meteo nefavorabile din ultimele zile. Din cauza vremii nefavorabile, și calendarul evenimentului a suferit o modificare, amânând focul de artificii până duminică seara. Dar, în ciuda ploii, îmbrățișarea puternică a orașului s-a făcut simțită, începând cu ora 20:00, când piața principală s-a umplut treptat cu culorile tuturor echipelor de aruncători de portocale și cu glugile impermeabile ale oamenilor care sărbătoreau, în așteptarea „eroinei” petrecerii.
Și apoi, ca prin magie, ploaia a încetat chiar în cel mai intens moment al serii, când noua Violetta, Martina Arnoletti in Ciampi, la brațul generalului Alberto Bossino, a experimentat acea baie tipică de mulțime în timpul primei procesiuni. Străzile centrului istoric au fost colorate în portocaliu și roșu.
În pima zi de Bătălie a Portocalelor, nouă echipe pe jos și 36 de calești au luptat pentru un total de 9.000 de aruncători de portocale. Ca întotdeauna, un moment de participare și emoție foarte puternică din partea aruncătorilor de portocale și de mare impact vizual pentru public. (www.torinoggi.it – 11 februarie)/oavram

RADOR RADIO ROMÂNIA (12 februarie)