Senatorii din comisiile de specialitate au votat în unanimitate pentru eliminarea impozitării cu 10% a concediilor medicale

Senatorii din comisiile de specialitate au votat în unanimitate pentru eliminarea impozitării cu 10% a concediilor medicale. Raportul Comisiei este pe ordinea de zi a şedinţei de plen a Senatului, programată pentru această oră.

Reporter – Amalia Bojescu relatează: Amendamentul privind eliminarea impozitului de 10% pentru concediile medicale a fost asumat de toate grupurile parlamentare și adoptat în unanimitate. Senatoarea PNL, Nicoleta Pauliuc, spunea că prin această măsură se va îndrepta o eroare cuprinsă în ordonanța de urgență a Guvernului.

Nicoleta Pauliuc, PNL: Eliminăm impozitarea concediilor medicale pentru pacienții cu afecțiuni oncologice și nu numai. Vorbim aici despre cei cu concediile pentru copiii bolnavi, pentru concediu de maternitate și risc maternal, pentru îngrijirea copilului bolnav.

Reporter: Și opoziția a votat pentru eliminarea impozitării de 10% a concediilor medicale. USR atrăgea însă atenția că Executivul și-a încălcat promisiunea, aceea de a nu introduce noi taxe.

Senatorul USR, Ștefan Pălărie: Colegii de la PNL își rupeau cămașa prin studiouri de televiziune spunând ”nicio taxă nouă nu va fi adăugată”, ca ulterior să vedem, stupoare, că astfel de taxări suplimentare apar în ordonanța trenuleț, în această lege care, mă rog, pregătește modul în care este construit bugetul de stat pentru 2024.

Reporter: Ordonanța Guvernului privind unele măsuri fiscal-bugetare intră în dezbaterea plenului Senatului ca primă cameră sesizată. /csimion/lalexandrescu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 12 februarie