Susţinere pe reţelele sociale pentru preşedinta demisionară a Ungariei, Katalin Novák

După demisia preşedintelui Ungariei, Katalin Novák, a fost creat un grup de Facebook, numit „Sunt alături de Katalin Novák”. Postarea paginii a fost distribuită şi de Zoltán Balog, episcop reformat și fost ministru al resurselor umane, care a adăugat următoarele la această postare de pe pagina sa de socializare: „Sunt de acord, iar dacă eşti de acord, distribuie această postare”, scrie portalul ungar 24.hu. Pe pagină sunt enumerate pe larg meritele lui Katalin Novák, iar la un moment dat grupul menţionează: Katalin Novák „nu a folosit niciodată, sub nicio formă, metode sub centură împotriva adversarilor săi politici, în timp ce acest lucru i s-a întâmplat de nenumărate ori”.
După cum a relatat şi Infostart.hu în mai multe articole, sâmbătă după-amiază, președintele Ungariei și-a dat demisia după ce și-a întrerupt vizita în Qatar. Katalin Novák și-a cerut scuze și a spus: „Am greșit”. Infostart.hu a scris, de asemenea, de multe ori despre faptul că preşedintele Ungariei l-a grațiat pe directorul adjunct al casei de copii din Bicske, Endre K., care, potrivit instanței, avea cunoștință de molestarea copiilor comisă de directorul instituției şi a scris chiar și o mărturie mincinoasă în numele unuia dintre copiii în cauză, susținând că a inventat evenimentele, încercând apoi să-l forțeze să o semneze, adică să își retragă declarația incriminatoare anterioară.
https://infostart.hu/belfold/2024/02/11/kiallnak-novak-katalin-mellett-mar-egy-csoport-szervezodott-az-erdekeben/rganciu/dsirbu