Au fost instituite reguli noi pentru pescuitul pentru consum propriu în Deltă

Realizator: Ciprian Sasu – Au fost instituite reguli noi pentru pescuitul familial în Deltă, după ce Administrația Rezervației Biosferei Deltei Dunării a modificat zonele în care se poate pescui, în urma discuțiilor cu reprezentanții comunităților locale. Astfel, cei care locuiesc în Sulina pot prinde pește pe canalul navigabil care traversează localitatea din dreptul casei lor, iar pe brațul Chilia s-a prelungit cu șapte-opt kilometri porțiunea pe care se poate pescui pentru consum propriu.
Bogdan Bulete, guvernatorul Administrației Deltei: Vreau să le confirm că de acum încolo vor putea pescui în canalul Sulina, respectiv în Brațul Sulina între mila marină 7 și kilometrul 33. Pe Chilia până acum se permitea pe lungimea satului pescuitul familial, iar acum este între kilometrul 50 și kilometrul 42.
Realizator: Persoanele care locuiesc în rezervație pot reține trei kilograme de pește pe zi sau un singur exemplar care depășește această cantitate, pentru această captură ele putând folosi cel mult patru lansete sau patru undițe, precizează reprezentanții instituției./RADOR RADIO ROMÂNIA/abranescu/asalar

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (19 februarie)