Mama lui Aleksei Navalnîi susţine că a văzut cadavrul fiului său

RADOR RADIO ROMÂNIA (23 februarie) – Mama lui Aleksei Navalnîi, Liudmila, a publicat o înregistrare video, în care susţine că este șantajată și că i se cere ca politicianul opoziţiei ruse să fie înmormântat în secret. Ea a mai spus că a fost cu anchetatorii la morgă, unde i-a fost arătat cadavrul fiului său.
‘Anchetatorii susțin că ei au pregătită motivaţia privind cauza decesului, au pregătite toate actele medicale și legale, iar eu am semnat certificatul de deces. Conform legii, ar fi trebuit să-mi dea imediat cadavrul lui Aleksei, dar nu au făcut-o. În schimb, mă șantajează, stabilesc condiții unde și cum ar trebui să fie înmormântat Aleksei’, a afirmat Liudmila Navalnaia. De asemenea, mama politicianului a mai adăugat că anchetatorii au avertizat-o că pot ‘face ceva cu cadavrul’, dacă nu este de acord cu o înmormântare în secret. Zilele trecute, autorităţile anunţau că au trimis cadavrul pentru a efectua expertiza, care ar dura două săptămâni. Potrivit Liudmilei Navalnaia, anchetatorii cer ca înmormântarea să aibă loc fără ca ea să-şi ia rămas bun de la fiul său: ‘Ei vor să mă ducă la o margine de cimitir, la un mormânt proaspăt și să-mi spună: ‘Aici zace fiul tău’. Nu sunt de acord cu aşa ceva. Îmi doresc ca voi cei pentru care Aleksei înseamnă ceva, cei pentru care care moartea lui a fost o tragedie personală să aveţi ocazia să vă luaţi rămas bun de la el’.
Purtătorul de cuvânt al lui Navalnîi, Kira Iarmîş, a declarat că pe certificatul de deces prezentat mamei lui Aleksei Navalnîi era precizat faptul că decesul s-a datorat unor cauze naturale.

(www.severreal.org – 22 februarie)/vdraguta/lbadiu