Un român în fruntea unei organizații internaționale este un lucru foarte important pe care premierul Marcel Ciolacu afirmă că l-ar susține, indiferent despre cine ar fi vorba

Un român în fruntea unei organizații internaționale este un lucru foarte important pe care premierul Marcel Ciolacu afirmă că l-ar susține, indiferent despre cine ar fi vorba.

El respinge însă vreo legătură între perioada stabilită pentru organizarea alegerilor prezidențiale și informația privind o posibilă candidatură a lui Klaus Iohannis la șefia Alianței Nord-Atlantice.

Subiectul a fost abordat în cadrul unei conferințe de presă susținută astăzi la Târgu Mureș, după un eveniment al Partidului Social Democrat.

Reporter: Marcela German – La Târgu Mureș, premierul Marcel Ciolacu a fost întrebat dacă în coaliție s-a luat în calcul plecarea din funcția de președinte a lui Klaus Iohannis înainte de încheierea mandatului, atunci când s-a decis devansarea alegerilor prezidențiale.

Marcel Ciolacu: Nu. Nu există nicio paralelă între eventuala candidatură a domnului președinte Klaus Iohannis la funcția de secretar general al NATO și faptul că alegerile pentru funcția de președinte au fost stabilite în coaliție a se desfășura în luna septembrie. Luna decembrie este una dintre cele mai încărcate luni. Este și închiderea unui exercițiu financiar. Este cea mai activă perioadă în Parlamentul României, pentru că trebuie să vii cu cea mai importantă lege. Nu ne permitem ca anul viitor să intrăm și să nu avem legea bugetului./cpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 23 februarie