ENERGY MAG: Întâlnire tête-à-tête între directorul executiv al PPC și premierul român – Planul PPC cu privire la România

Într-o postare pe Linkedin, directorul executiv al companiei elene publice de electricitate PPC, Georgios Stassis, a vorbit despre întâlnirea de astăzi cu premierul României, Marcel Ciolacu, subliniind investițiile PPC în România și rolul important al coridorului energetic Grecia-România.
„Am avut onoarea să-l întâlnesc astăzi pe premierul României, Marcel Ciolacu, și să-i prezint investițiile importante pe care ne angajăm să le realizăm în țară, într-o nouă rețea competitivă de producție și distribuție a energiei curate! România este o piață foarte importantă pentru noi în regiune, pentru eforturile noastre de decarbonizare și de digitalizare a sectorului în Europa de Sud-Est. Coridorul energetic Grecia-România este un element cheie al succesului!”
PPC este în România cel mai mare furnizor, cu 3 milioane de clienți, ocupă locul al doilea în rețelele de distribuție și este cel mai mare producător de energie electrică din surse regenerabile, dispunând de unități cu o capacitate de 597 de megawați.
ENERGY MAG (Grecia) – 26 februarie 2024
Traducerea: Carolina Ciulu/RADOR RADIO ROMÂNIA