Președintele Klaus Iohannis spune că este nevoie de un pact național în baza căruia protecția mediului să devină o prioritate în România

Președintele Klaus Iohannis crede că este nevoie de un pact național în baza căruia protecția mediului să devină o prioritate în România. De acest lucru depind calitatea vieții, sănătatea și siguranța cetățenilor, a mai spus șeful statului, la o întâlnire cu mai multe organizații neguvernamentale, la Palatul Cotroceni.

Reporter: Oana Bâlă – Protecția mediului înconjurător nu trebuie neglijată, a susținut președintele Klaus Iohannis și a precizat că prin proiectele organizațiilor neguvernamentale, cetățenii au înțeles mai bine beneficiile unor acțiuni pentru mediu și au devenit adevărați parteneri în tranziția verde. Cu toate acestea, rămân mai multe provocări de abordat, spune șeful statului.

Klaus Iohannis: Măsurile în domeniul accesului la energie și eficiență energetică trebuie să îi sprijine pe cei mai vulnerabili consumatori prin investiții care reduc simultan facturile și poluarea. Cel puțin o parte din tehnologia verde utilizată în noi investiții trebuie să fie fabricată în România, pentru a genera noi locuri de muncă și plus valoare.

Reporter: Președintele României a menționat, totodată, că este esențial ca legislația națională să faciliteze o tranziție verde ordonată și echitabilă, subliniind că Parlamentul are o responsabilitate majoră în acest sens./lalexandrescu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 27 februarie