Transnistria a declarat că nu intenţionează să intre în componenţa Rusiei

*Acest conținut a fost creat în Rusia şi necesită să fie verificat din alte surse media independente

Vicepreședintele Consiliului Suprem al republicii nerecunoscute Transnistria (Republica Moldovenească Transnistreană) Galina Antiufeeva, a declarat că la Congresul deputaților de toate nivelurile din republică din 28 februarie nu va fi adoptat un apel de aderare la Rusia.

Anterior, despre astfel de planuri a scris mass-media din Republica Moldova. Antiufeeva consideră că astfel de declarații sunt „aţâţări” și provocări. „Aceștia sunt oamenii care doresc rău republicii noastre, cei care scriu despre asta. De aceea cred că aceasta este o prostie incredibilă despre care nici nu vreau să comentez” – a spus ea jurnaliştilor.

Vicepreședintele Consiliului Suprem a subliniat că o problemă similară a fost ridicată la referendumul din 2006, iar astăzi, având în vedere situația dificilă, este „o prostie incredibilă” să adoptăm un apel de aderare la Federația Rusă. Este necesar să construim relații pașnice, să menținem pacea și să facem tot posibilul pentru ca drepturile și libertățile cetățenilor Transnistriei să fie respectate. Potrivit afirmaţiilor acesteia, acesta este spiritul în care se va desfășura congresul.

Înainte de aceasta, NATO a promis că Alianța va sprijini Republica Moldova dacă Rusia ar încerca să includă Transnistria în componenţa sa. Anterior, liderul transnistrean a anunțat despre existenţa riscului reținerii oficialităților din Transnistria în Republica Moldova./ssirbu/gpodea

https://www.gazeta.ru/politics/news/2024/02/27/22429255.shtml?updated

www.gazeta.ru – 27 februarie