72 de arme de foc și peste 3.000 de muniții confiscate din casa lui Alain Delon

Parchetul din Montargis a anunțat marți, 27 februarie, printr-un comunicat de presă, că arme de foc au fost confiscate de la locuința lui Alain Delon din Douchy (Loiret), confirmând o informație apărută în „Le Parisien”. „72 de arme de foc și peste 3.000 de muniții” au fost confiscate joia trecută. „Existența unui poligon de tragere” a fost de asemenea remarcată. Potrivit primelor elemente ale anchetei, Alain Delon nu deține „o autorizație care să îi permită să dețină o armă de foc”.
Acest sechestru vine în urma unui raport al judecătorului de tutelă după ce un reprezentant legal a constatat deținerea a cel puțin o armă de foc de către actor.
Într-un interviu recent acordat revistei „Elle”, Anouchka Delon, fiica lui Alain Delon, a vorbit despre situația tensionată din Douchy. Ea a explicat că a mers acolo „întotdeauna cu garda ei de corp”, mărturisind că frații ei s-ar plimba prin casă „înarmați”, crezându-se „în Vestul Sălbatic”. „Sunt lucrurile tatălui meu, de o virilitate de o altă vârstă, are o colecție întreagă”, a mai adăugat ea, referindu-se la armele prezente în casă.
Anthony Delon i-a răspuns apoi surorii sale: „Ți-ai petrecut vara trăgând cu pistolul Glock împreună cu preferatul tău, fostul GIGN și șef de securitate din Douchy, pentru a aduce în sfârșit pistolul acasă la Geneva ‘în amintirea tatei’ „. „Pentru cineva care urăște armele, păreai foarte curajoasă și talentată”, a adăugat el.
Parchetul din Montargis a anunţat deschiderea unei cercetări prealabile pentru „deţinere ilicită de arme”, „achiziţie şi deţinere ilicită de arme de categoria A, B şi C”.
(www.lesoir.be – 27 februarie)/rcostea

RADOR RADIO ROMÂNIA (28 februarie)