Aproape 41.000 de locuri de muncă sunt vacante la nivel național

Realizator: Laurențiu Văduva – Aproape 41.000 de locuri de muncă sunt vacante la nivel național. Cele mai multe pentru cei cu studii medii și profesionale. Potrivit Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă, peste 2000 de posturi sunt destinate persoanelor cu studii superioare: ingineri, programatori, contabili sau experți în domeniul financiar. Și în județul Timiș, firmele caută forță de muncă, iar oferta se adresează tuturor categoriilor de studii, anunță Alina Novac, unul dintre consilierii Agenției Județene de profil.

Alina Novac: Cele mai căutate meserii în acest moment, sunt: agent de securitate, agent de vânzări, ajutor bucătar, ambalator manual, asistent medical generalist, casier, electrician întreținere și reparații, muncitor necalificat asamblarea și montarea pieselor, muncitor necalificat demolare clădiri zidărie-faianţă, muncitor necalificat întreținere drumuri și poduri, operator mașini-unelte, sudor, tehnician echipamente de calcul și rețele, vânzător.

Realizator: Și ministrul justiției, Alina Gorghiu, a anunțat recent că sistemul penitenciar din România poate oferi forță de muncă în contextul economic actual. Datele ministerului de resort arată că în închisorile din țară se află aproape 23.000 de deținuți, din care peste 18.000 sunt apți pentru muncă din punct de vedere medical./lalexandrescu

RADOR RADIO ROMÂNIA – 28 februarie