Continuă săptămâna protecției civile

Realizator: Cătălin Gomboş – Săptămâna protecției civile continuă astăzi cu acțiuni menite să dezvolte comportamentul preventiv al populației în cazul unor situații de criză. Astfel, unitățile ISU își deschid porțile pentru public, au loc instruiri practice privind tehnicile de acordare a primului ajutor, în zonele montane se desfășoară sesiuni de informare a turiștilor. Ieri a fost lansată și noua versiune a Platformei naționale de Pregătire pentru Situații de Urgență, numită fiipregătit.ro. Pe lângă informațiile referitoare la salvarea vieții în situații limită, site-ul are integrat și un asistent virtual, gata să răspundă întrebărilor pe această temă.

Reporter: Ancuța Cocoroveanu – Noua versiune a Platformei naționale de Pregătire pentru Situații de Urgență fiipregătit are un design nou pentru a putea fi folosită mai ușor și integrează alertele DSU în timp real.

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență: O să vedeți că dacă vin alerte pe aplicația DSU, le veți vedea și pe site-ul fiipregătit în timp real. O navigare mai ușoară, o accesibilitate mai ușoară oamenilor și pot să vă spun că nu este varianta finală. O să vedeți pe parcursul săptămânilor și lunilor care vin ghiduri special pentru copii, care vor fi făcute cu animații.

Reporter: Asistentul virtual al site-ului folosește inteligența artificială pentru a răspunde întrebărilor pe situații de urgență. Deocamdată, răspunsurile sunt primite în scris, iar în curând va fi disponibilă și varianta audio./cpodea/lalexandrescu

/RADOR RADIO ROMÂNIA – 2 martie