Trei cetățeni români au fost reținuți în Spania

Trei cetățeni români, doi bărbați şi o femeie, cu vârste cuprinse între 20 și 47 de ani, au fost reținuți în Spania, după ce în ultimii doi ani ar fi sechestrat și exploatat prin muncă mai mulți conaționali, a informat Inspectoratul General al Poliției Române.

Poliția Națională din Spania a identificat trei victime, toți cetățeni români din județele Dolj și Teleorman, care au fost exploatați prin muncă de peste doi ani de zile, fără să primească bani pentru munca depusă. Una dintre victime ar fi plătit membrilor grupării zeci de mii de euro, pe fondul unei datorii de 100 euro, aceasta primind în schimb câte 40 euro pe săptămână pentru mâncare.

Potrivit anchetatorilor spanioli, persoanele exploatate au fost transferate de mai multe ori pentru a munci și în zone agricole din Franța, iar banii obținuți erau depuși în conturi bancare create în acest scop pe numele membrilor grupării sau a rudelor acestora. Investigațiile continuă, existând informații cu privire la alte victime ale grupării, fiind efectuate în prezent schimburi de date și informații între autoritățile române, spaniole și franceze./gpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 2 martie