Aproape 150.000 de elevi sunt așteptați la simularea examenului de Bacalaureat

Aproape 150.000 de elevi de clasele a XII-a și a XIII-a seral sunt așteptați de mâine la simularea examenului de Bacalaureat. Corectarea lucrărilor se va face digitalizat, prin intermediul platformei utilizate de Ministerul Educației la simularea probelor Evaluării Naționale pentru clasele a VIII-a.

Reporter: Elevii din ultimul an de liceu sunt așteptați, mâine, să arate ce au învățat la limba și literatura română. Marți va fi simularea pentru proba obligatorie a profilului, matematică sau istorie, iar miercuri cea la alegerea profilului sau specializării, unde au de ales între fizică, biologie, chimie, informatică, geografie, logică, argumentare și comunicare, psihologie, economie, sociologie și filosofie.

Joi, doar elevii din partea minorităților naționale vor susține testul la limba și literatura maternă. Toate aceste probe sunt scrise, iar subiectele vor fi aflate de elevi la ora 9:00. Este important de știut că accesul în sălile de clasă este permis doar până la ora 8:30. Ministerul Educației anunță că rezultatele vor fi comunicate individual, în data de 15 martie și vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ, prin discuții cu elevii, părinții și profesorii, pentru că obiectivul acestor simulări este îmbunătățirea performanțelor școlare în perspectiva examenului din vară.

Notele nu vor fi trecute în catalog decât dacă vor exista solicitări scrise din partea elevilor sau părinților. Lucrările vor fi corectate și de această dată digitalizat, așa cum s-a întâmplat și cu cele ale copiilor care au susținut simularea Evaluării Naționale. Atunci mai mult de jumătate dintre elevii din clasele a VIII-a, respectiv 57%, nu au reușit să ia cel puțin nota 5 la matematică. La limba română, nota de trecere nu a fost obținută de 26% dintre elevi./mnecula/dsirbu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 3 martie