PSD şi PNL ar putea anunţa săptămâna viitoare un candidat comun pentru Primăria Capitalei la alegerile comasate din iunie

PSD şi PNL ar putea anunţa săptămâna viitoare un candidat comun pentru Primăria Capitalei la alegerile comasate din iunie. Decizia ar urma să fie luată inclusiv în urma analizării unor sondaje de opinie comandate de cele două formațiuni partenere la guvernare.

Subiectul este pe agenda întâlnirii liderilor coaliției de mâine, iar astăzi PNL ar urma să discute la o ședință online și despre devansarea alegerilor prezidențiale.

Reporter: Social-democrații și liberalii discută în continuare strategia pentru alegerile europarlamentare și locale, care se vor desfășura la aceeași dată, pe 9 iunie. PSD și PNL au inițiat inclusiv sondaje de opinie în cazul candidaților pentru Primăria Capitalei. Rezultatele vor fi analizate separat în cele două partide și apoi într-o ședință a coaliției de guvernare, care va avea loc foarte probabil mâine.

Pe de altă parte, PNL a anunțat o întâlnire în format online, în această după-amiază, a biroului său de conducere. Se va discuta și despre alegerile prezidențiale, pentru care PSD a anunțat devansarea în luna septembrie. Dezbaterile pe acest subiect vor fi reluate mâine și în Camera Deputaților, ca for decizional, unde, în cadrul Comisiei pentru administrație, se așteaptă un raport pentru proiectul de lege care propune ca alegerile prezidențiale să aibă loc cu cel mult 90 de zile înainte de luna în care ajunge la termen mandatul președintelui țării.

De asemenea, documentul prevede că Executivul stabilește prin hotărâre data alegerilor cu cel puțin 75 de zile înaintea datei la care se desfășoară scrutinul. PSD, PNL și UDMR consideră că măsura nu afectează prerogativele prezidențiale, reprezentanții AUR se opun, iar Alianța Dreapta Unită spune că este pregătită de alegeri, indiferent de dată./aburtica

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 3 martie