Dmitri Medvedev a cerut expulzarea ambasadorilor UE din Rusia pentru refuzul de a se întâlni cu Serghei Lavrov

Vicepreşedintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, consideră că pentru refuzul de a se întâlni cu ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, ambasadorii ţărilor Uniunii Europene ar trebui expulzaţi din Rusia, iar nivelul relaţiilor diplomatice cu statele lor ar trebui să fie redus.

Dmitri Medvedev și-a exprimat această opinie pe contul său în limba engleză de pe reţeaua X (anterior Twitter). „Ambasadorii țărilor UE în Rusia au refuzat să se întâlnească cu ministrul rus de externe. Se pare la sfatul Bruxelles-ului. Acest lucru contrazice însăși ideea existenței misiunilor diplomatice și a numirii ambasadorilor” – a scris politicianul. „De fapt, toți acești ambasadori ar trebui expulzați din Rusia, iar nivelul relațiilor diplomatice cu țările Uniunii Europene ar trebui să fie redus” – a subliniat vicepreşedintele Consiliului de Securitate al Rusiei.

Medvedev și-a încheiat postarea în limba latină cu o expresie despre „Europa moartă”: „Europa mortua est. Gloria magistratus”. Serghei Lavrov a anunţat, anterior, că i-a invitat pe ambasadorii țărilor Uniunii Europene la o întâlnire pentru clarificări înainte de alegerile prezidențiale din Rusia, dar cu două zile înainte de evenimentul programat, aceștia au refuzat./ssirbu/lalexandrescu

https://tass.ru/politika/20153065

www.tass.ru – 4 martie