Socialiștii europeni au adoptat strategia pentru alegerile europarlamentare din luna iunie

Socialiștii europeni au adoptat, la congresul desfășurat la Roma, strategia pentru alegerile europarlamentare din luna iunie. Nicolas Schmit, actual comisar pentru muncă, a fost desemnat prin vot cap de listă la alegerile europarlamentare și candidat la președinția Comisiei Europene.

Prezent la congresul PES de la Roma, președintele PSD, Marcel Ciolacu, declara că își dorește o Europă unită, cu mai multe proiecte sociale.

Marcel Ciolacu: Vor fi foarte multe proiecte, cum este normal, cu caracter social. Toate provocările în urma crizelor, și crizei energetice și crizei de securitate, au o rădăcină social-democrată. Îmi doresc foarte mult ca după 20 de ani, șefia Comisiei să fie preluată de o viziune social-democrată. Sunt ferm convins că toate marile familii europene au înțeles importanța de a face acest coridor sanitar în jurul extremismului.

Realizator: Și popularii europeni vor adopta săptămâna aceasta strategia pentru alegerile europene la congresul PPE care va avea loc miercuri și joi la București. Se va da un vot pentru susținerea Ursulei von der Leyen pentru noul mandat în fruntea Comisiei Europene./geftene/lalexandrescu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 4 martie