Ministrul educației, Ligia Deca, a declarat că există deja un raport preliminar în cazul minorului agresat în școală

„Radiojurnal” – Realizator: Nicoleta Turcu – Premierul Marcel Ciolacu a convocat-o marți, la Palatul Victoria, pe Ligia Deca, ministrul educației. Potrivit unor surse guvernamentale citate de reporterii RRA, în cadrul discuțiilor se va analiza situația de la școala „Nicolae Tiulescu” din Sectorul 1 al capitalei, unde un elev a fost agresat sexual de colegi de-ai săi. Între timp, corpul de control al Ministerului Educației a fost trimis la unitatea de învățământ unde sunt în desfășurare mai multe anchete. Ligia Deca a declarat marți dimineață că un raport preliminar este gata, dar verificările nu se încheie aici.
Ligia Deca: Acel raport citează din documentele care s-au aflat la dispoziția echipei. A fost un raport întocmit rapid tocmai pentru a avea un prim răspuns. Există o serie întreagă de constatări care țin de neinformarea unor entități care trebuiau informate despre acespte cazuri, de exemplu consiliul de administrație al școlii sau comisia care ar trebui să vizeze cazurile de violență. De aceea, pentru a avea o imagine cât mai completă și cât mai profesionist documentată, am solicitat ca corpul de control al Ministerului Educației să meargă să facă un control acolo, atât la școală, cât și la inspectorat. Vrem să vedem nu numai ce s-a întâmplat în școală, dar și ce s-a întâmplat din punct de vedere al comunicării școlii cu alte entități care trebuie să fie responsabile, fie că este vorba despre școală, fie că vorba despre poliție, fie că este vorba despre DGASPC sau alte entități.
Realizator: Ministrul educației, Ligia Deca, a subliniat că școlile au obligația de a întreprinde demersurile prevăzute în procedura de gestionare a cazurilor de violență, care stabilește foarte clar pașii de urmat în cazul agresiunilor de orice tip, indiferent dacă sunt semnalate de elevi, cadre didactice sau părinți./RADOR RADIO ROMÂNIA/abranescu/ilapadat

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI (5 martie)