Va fi susținută proba obligatorie a profilului în cadrul simulării examenului național de bacalaureat

Realizator: Cristian Bâcâin – Elevii de clasa a XII-a zi și a XIII-a seral sunt așteptați marți pentru a doua probă în cadrul simulării examenului de bacalaureat. Peste o oră, liceenii de la profilul real au proba obligatorie la matematică, iar cei de la uman – la istorie. Luni, la simularea de la limba și literatura română au lipsit peste 19.000 de elevi, iar mulți dintre ei, cei care au fost prezenți, au spus că unele subiecte au fost dificile.
-: A fost destul de complicat, după părerea mea. Am completat doar subiectul 1 și 2. Subiectul 1 a fost destul de greu, mai ales primul exercițiu a fost un sinonim destul de complicat. Din ce am mai auzit, părerile colegilor sunt împărțite. Nimeni nu prea a scris la fel. Iar a doua a fost o secvență, unde cam toți am scris la fel. La subiectul 3 nu am scris nimic. Din păcate, nu am apucat să învăț opera care a picat.
-: Subiectul 3 nu a fost atins, pentru că nu l-am învățat. A picat „Eu nu strivesc corola de minuni a lumii” de Lucian Blaga. Măcar am eliminat varianta să pice la examen. 1 și 2 a fost foarte bine.
-: Restul a fost ușor, subiectul 3 nu prea. Nu se aștepta mai nimeni.
Realizator: Miercuri este programată proba la alegere a profilului și specializării, iar joi doar elevii minorităților naționale vor da simularea la limba și literatura maternă. Corectarea se va face digitalizat, iar notele vor fi comunicate pe 15 martie; acestea nu se contestă și nu se trec în catalog decât în cazul în care elevul sau părintele solicită în scris acest lucru./RADOR RADIO ROMÂNIA/abranescu/asalar

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI (5 martie)