Cum ne ferim de ofertele false din turism

Realizator: Cătălin Gomboș – Cererea tot mai mare pentru pachetele de vacanță în perioada sărbătorilor pascale și pentru sezonul estival îi face pe mulți români să cadă în capcanele unor agenții de turism fantomă. Pentru a nu fi păcăliți, ei ar trebui să aleagă doar unități autorizate și să se asigure că ceea ce contractează există și în realitate. Un alt sfat este să încheie polițe de asigurare pentru călătorii și să evite zonele cu probleme. Adrian Lungu relatează.
Reporter: Primul pas pentru prevenirea unor eventuale înșelătorii este să alegeți un operator de turism autorizat.
Corina Gliguța, expert în turism: Trebuie căutat cine e în spatele ofertei, dacă este un tur-operator cunoscut, cu vechime pe piață, dacă ai pe cine contacta, este bine să fii prudent. Nu te arunci să rezervi de pe un site când n-ai niște date de identificare, licențe, brevete.
Reporter: Asigurările de călătorie sunt esențiale.
Corina Gliguța: Noi recomandăm tuturor turiștilor să își facă, pentru că la destinație, mai ales pentru turiștii cu copii, se poate întâmpla orice. Și cheltuielile medicale sunt mari. Nu în Europa, unde poate Cardul European te mai acoperă, vorbim de Turcia, Egipt. De asemenea și asigurarea de storno – nu poți să știi, mai ales dacă se face rezervarea acum, primăvara pentru la vară, nu poți să știi ce stare de sănătate vei avea tu sau familia direct atunci, și trebuie să anulezi pachetul de vacanță, și e păcat să pierzi banii.
Reporter: Un alt sfat important este evitarea vacanțelor în zonele cu probleme și verificarea în permanență a avertismentelor date de autorități./RADOR RADIO ROMÂNIA/rpatulea/asalar

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI (10 martie)