Dronele ucrainene acţionează pe distanţe lungi – susţine preşedintele Zelenski

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat, într-un mesaj video difuzat marţi seară, că dronele ucrainene acţionează inclusiv pe distanță lungă”.

Liderul de la Kiev a informat că, în cursul zilei de marţi, a primit rezultate preliminare cu privire la utilizarea dronelor ucrainene din partea Forțelor Armate, Direcţiei Principale de Informaţii și Serviciului de Securitate al Ucrainei. „Capacitatea noastră cu rază lungă de acţiune este o adevărată apropiere a securității pentru toată lumea” – a subliniat șeful statului.

Președintele a comentat şi atacul cu rachete de la Krivi Rih, unde, în urma unui bombardamente asupra unui bloc de locuinţe, ruşii au ucis patru persoane şi au rănit alte peste 40. „Ca răspuns, vom provoca pierderi statului rus – pe bună dreptate. Cei de la Kremlin trebuie să înveţe că teroarea nu rămâne nepedepsită. Nimic nu îi mai vindecă de rău pe acești bolnavi, dar vor simți pierderile. Statul rus va suferi pierderi și doar acest lucru îl poate face sigur pentru vecinii săi. Acţiunile noastre sunt salvatoare de vieţi – nu numai pentru Ucraina, ci şi pentru diferite popoare” – a subliniat președintele. /sdan/schelaru

KORESPONDENT – 13 martie