Shigeru Miyamoto și Nintendo anunță un nou film „Super Mario” pentru 2026

Primul film de animație despre instalatorul cu mustață, lansat în 2023, s-a clasat pe locul al doilea la box office-ul global și a încasat reţete de peste 1,36 miliarde de dolari, fiind lăsat în urmă doar de „Barbie”. „Super Mario” va avea dreptul la o continuare. Instalatorul mustăcios, starul Nintendo, se va întoarce în cinema pentru noi aventuri în 2026.
„Vom începe în curând faza de animație”, explică Christopher Meledandri, fondatorul studioului american de animație Illumination, care a coprodus și primul opus. El a mai precizat că noul film ar urma, ca și precedentul, să fie regizat de Aaron Horvath și Michael Jelenic.
„Sosirea sa în cinematografe este programată pentru 3 aprilie 2026 în Statele Unite și în multe alte regiuni ale lumii, iar în aprilie şi în alte teritorii”, a scris pe reţelele de socializare Shigeru Miyamoto, creator vedetă al Nintendo și coscenarist, cocreatorul francizelor „Super Mario”. „Vom dezvălui mai multe de îndată ce ne vom simți pregătiți”.
Nintendo s-a ferit multă vreme de adaptările de la Hollywood ale francizelor sale, după eșecul unui prim film „Super Mario Bros”, în 1993. O distopie eșuată, în care Mario s-a trezit cufundat într-o dimensiune apocaliptică populată de dinozauri. La acea vreme, compania vânduse pur și simplu numele eroului său la Hollywood, fără a participa la producție.
Succesul enorm al desenului animat din 2023, pentru care gigantul japonez s-a implicat în dezvoltare, l-a convins în cele din urmă pe gigantul jocurilor video. Japonezul a anunțat în noiembrie că lucrează la un film, cu acțiune live, inspirat din universul lui Zelda, o altă franciză majoră a sa, inclusiv cel mai recent joc video lansat anul trecut, „Tears of the Kingdom”, s-a vândut în peste 20 de milioane de exemplare. Acest lungmetraj urmează să fie regizat de Wes Ball, autorul trilogiei „Maze Runner”, coprodusă de Avi Arad, care a supravegheat mai multe filme importante din seria „Spider-Man”. De asemenea, se așteaptă ca filmul să-l implice pe Shigeru Miyamoto, potrivit Nintendo. (www.lefigaro.fr – 12 martie)/rcostea

RADOR RADIO ROMÂNIA (13 martie)