214 buletine de vot au fost complet distruse prin incendiere sau stropire cu unele substanţe colorante

RADOR RADIO ROMÂNIA (16 martie) – 214 buletine de vot au fost complet deteriorate din cauza incendierii și a stropirii lor cu unele substanţe colorante, anunţă Comisia Electorală Centrală din Rusia. 214 buletine de vot au fost complet deteriorate din cauza incendierii și a stropirii cu substanţe colorante la secțiile de votare, în cadrul alegerilor prezidențiale, a declarat preşedintele Comisiei Electorale Centrale din Rusia, Ella Pamfilova. Potrivit acesteia, în doar aproape două zile au fost semnalate 29 de încercări de a incendia sau de a stropi cu vopsea urnele de vot în 20 de regiuni ale Federației Ruse. Potrivit Ellei Pamfilova, instrucțiunile privind distrugerea buletinelor de vot erau primite din Ucraina și din unele țări europene. În plus, site-ul web al Comisiei Electorale Centrale din Rusia a fost supus la 18.000 de atacuri ale hackerilor, dintre care 141 au fost extrem de periculoase, a adăugat ea.
Unii ruși vandalizează urnele de vot de la secțiile de votare. În total, cel puțin 15 dosare penale au fost deschise în cursul zilei de sâmbătă în temeiul articolului ‘obstrucționarea activității comisiilor electorale’, a anunţat Novaia Gazeta Europe. Astăzi au apărut și informații despre cel de-al 16-lea dosar penal deschis în ţinutul Altai, din Rusia.
Au fost deschise dosare penale din cauza că unii cetățeni au încercat să declanșeze incendii în secțiile de votare, folosind cocktail-uri Molotov, precum și să umple urnele cu o substanţă de culoare verde strălucitor (un dezinfectant pentru răni, n.r.), cu iod și cerneală.
Două dosare penale au fost deschise la Moscova, trei în regiunea Voronej și câte unul în regiunile Sankt Petersburg, Veliki Novgorod, Ivanovo, Rostov și Volgograd, în ţinuturile Krasnodar și Krasnoiarsk, în Districtul Autonom Hantî Mansissk și în Karaceaevo Cerkessia, precum și în Crimeea anexată.

(www.novayagazeta.eu – 16 martie)/vdraguta/asalar