Dependent de Coca-Cola, un septuagenar din Brazilia susține că nu a mai băut apă de cincizeci de ani

Un brazilian în vârstă de 70 de ani a declarat presei locale că nu a băut apă de aproape cincizeci de ani, relatează tabloidul britanic „The Mirror”. În schimb, pentru a se hidrata, bărbatul ar bea doar Coca-Cola. Un obicei ciudat, care deocamdată nu pare să fi avut consecințe asupra sănătății sale, dar care totuși nu trebuie imitat.
„Ar putea părea fals pentru cineva care nu-l cunoaște și este destul de incredibil. Dar, din câte îmi amintesc, bea doar sucuri, chiar și cu înghețată”, a mărturisit finul său. Un videoclip cu el într-o cafenea locală a devenit popular pe rețelele de socializare. În imagini, el poate fi văzut cum toarnă o cutie de suc pe înghețată, apoi începe să o bea cu o lingură.
Prin urmare, ar fi trecut o jumătate de secol de când omul s-a hidratat doar cu Coca-Cola. În detaliu, el a explicat că ar prefera Coca-Cola Zero, dar că înainte de lansarea sa în 2005, a băut Cola obișnuită. Familia sa a confirmat că bărbatul nu a avut niciodată probleme de sănătate, în ciuda acestei alegeri de băutură. „Preferă să bea suc, dar are grijă de el însuși. Se duce la toți medicii, ia toate medicamentele”, a adăugat finul său.
Chiar și atunci când septuagenarul a contractat Covid, nu a vrut să se abată de la dieta sa strictă, fapt care i-a șocat pe medici și asistente. „Toți medicii pe care îl văd îi recomandă apă, dar le ţin piept cardiologului și endocrinologului meu pentru că nu îmi place asta. Chiar îmi iau medicamentele cu Coca-Cola. Nimic cu apă, nici o picătură”, a mărturisit el.
Cert este că septuagenarul nu este deloc un exemplu de urmat. Sucurile nu înlocuiesc apa și sunt, indiferent de formula lor, periculoase pentru sănătate. O cutie de 33 cl de Cola clasică conține, pe lângă aditivi, 37 de grame de zahăr, cantitate care corespunde la șapte cuburi de zahăr. O concentrație care poate duce rapid la obezitate și diabet și care ar duce la dependență. În ceea ce privește versiunea fără zahăr, conține aspartam, un îndulcitor artificial evidențiat ca fiind cancerigen într-un aviz OMS din iunie 2023. (www.20minutes.fr – 19 martie)/rcostea