Liderii coaliției de guvernare au prezentat oficial candidatul comun la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu

Realizator: Cătălin Gomboș – Liderii coaliției de guvernare au prezentat miercuri oficial candidatul comun PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu, managerul Spitalului Universitar București. Anunțul a venit după îndelungi negocieri între cele două partide și analize interne asupra datelor din sondajele de opinie. Suntem în direct acum cu redactorul RRA Alina Stănuță, care a urmărit declarațiile de la Palatul Parlamentului și ne oferă mai multe informații. Bună ziua, Alina!
Reporter: Bună ziua! Candidatul comun al PSD-PNL pentru funcția de primar general al capitalei, medicul Cătălin Cârstoiu, a fost prezentat în conferința de presă de șefii organizațiilor de București ale celor două partide, Gabriela Firea și Sebastian Burduja. Am considerat că trebuie să lăsăm deoparte orice orgoliu și să construim pentru București – spunea și liderul PNL, Nicolae Ciucă, în timp ce premierul Marcel Ciolacu, liderul PSD, arăta că medicul Cătălin Cîrstoiu intră în luptă și moștenește un București fără program și fără perspectivă din partea actualei administrații. Candidatul comun al PSD-PNL, medicul Cătălin Cîrstoiu, managerul Spitalului Universitar, declara, în conferința de presă care durează de aproximativ o oră, că vine cu un plan unic pentru capitală, pentru viitor și spunea că primarul general trebuie să dea o viziune capitalei.
Cătălin Cîrstoiu: Sănătatea merge dincolo de asta, pentru că sănătatea pacienților e influențată extraordinar de tot ce înseamnă sănătatea unui aer curat, unui aer curat unde în București înseamnă sănătatea unui transport public eficient, a unei infrastructuri rutiere eficiente, de ce nu înseamnă sănătatea dată de un mediu cald, un mediu propice în care la Primăria Generală a Capitalei orice cetățean nu își cere drepturile, ci și le găsește în mod fundamental. Asta cred eu că înseamnă, dincolo de porțile unui spital sau porțile educaționale ale unei facultăți, a te preocupa de sănătatea unui oraș.
Reporter: În cursa pentru funcția de primar general al capitalei și-au mai confirmat candidatura Cristian Popescu Piedone din partea Partidului Umanist Social Liberal și Mihai Enache de la AUR. Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și Forța Dreptei, îl va susține pe Nicușor Dan pentru un nou mandat în fruntea capitalei./RADOR RADIO ROMÂNIA/abranescu/ilapadat

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 20 martie)