Bugetul Capitalei pe acest an a fost aprobat

Bugetul Capitalei pe acest an a fost aprobat de Consiliul General, într-o ședință desfășurată astăzi, după introducerea mai multor amendamente depuse de social-democrați și liberali.

Proiectul depus de primarul Nicușor Dan a trecut de votul consilierilor, după trei respingeri anterioare. Mai multe informații despre ședința de astăzi, de la sediul Primăriei București, aflăm în direct de la reporterul RRA Alex Lancuzov. Bună ziua, Alex!

Reporter: Bun găsit! Votul s-a încheiat în urmă cu doar câteva minute. După aproape trei ore de dezbateri, iată, proiectul de buget a trecut la vot. Pentru au fost 51 de voturi. Au votat pentru consilierii generali PNL și PSD, noua majoritate, și tot pentru au votat și consilierii USR și PMP, dar pentru varianta propusă de primarul general Nicușor Dan.

Așadar, Primăria Generală are buget pe anul în curs. Principalele amendamente au vizat subvenții de peste 200 de milioane de lei pentru transportul în comun, pentru Societatea de Transport București și alte 200 de milioane pentru termoficare. Amendamentele susținute de consilierii PNL și PSD au trecut, dar cei de la USR au spus că nu ar avea nicio problemă dacă se spune și sursa de finanțare. Așadar, instituțiile și companiile din Primăria Generală vor funcționa în continuare fără sincope și, foarte important, salariații vor primi banii integral./geftene/csimion